Ik help mensen in sync te komen

Ki to Change by Marieke Bosgoed Fotografie

Karin Karis (1969) helpt – als eigenaar van Ki to Change – professionals, teams en organisaties om ‘in sync’ te komen: verbinding creëren tussen je hoofd en je lichaam. In haar werk staat het verbeteren van veerkracht, stressbestendigheid en verbinding met jezelf en anderen centraal. Zij deed meer dan 20 jaar ervaring op in de neurorevalidatie, verdiepte zich in leiderschap, de neurofysiologie achter veranderen en volgde in Amerika studies in somatics en embodiment.  Op basis daarvan ontwikkelde zij een krachtige, concrete en lichaamsgeoriënteerde methode, waarmee zij al veel mensen in hun kracht heeft gezet..

Haar achtergrond gaf haar inzicht in de onlosmakelijke relatie tussen het hoofd en het lichaam. De huidige (werk)druk in onze maatschappij, en ook het onderwijs, zorgt dat deze relatie steeds meer onder druk komt te staan. Met alle gevolgen van dien. Door mensen inzichten en handvatten te geven om de informatie van hun lijf te interpreteren en gebruiken, wil zij bijdragen aan docenten die vanuit hun kracht en ontspanning het beste van zichzelf kunnen geven.

Al tientallen jaren bestudeert Karin de Japanse gevechtskunst aikido. Ze heeft hierin haar zwarte band en traint en geeft les in binnen- en buitenland. De principes en filosofie van aikido vormen een belangrijke basis in haar werk en zijn verweven in alles wat zij doet.

 

Door onze houding en beweging te veranderen,
veranderen we de interactie met onszelf en anderen
.’

– Karin Karis –

 

Ki to Change

In 2012 startte Karin Ki to Change.
“Het voelt voor mij alsof daarin al mijn kennis samenkomt. Ik zie elke dag wat de kracht is van fysiek bewustzijn en wat het, in relatief korte tijd, voor mensen doet. De zoektocht naar mijn kracht, mijn jaren lange ervaringen in het werken met mensen en mijn kennis van aikido en embodiment bundelen zich in een methode die praktisch en concreet is.
Ik vind het belangrijk om deze kennis te delen zodat meer mensen kunnen leven vanuit wie ze zijn. Ik geloof dat het een wereld creëert waarin we meer ontspannen en gelukkiger zijn.”