Portret foto Henk2Henk Herber is in 1980 begonnen aan een 25-jarige loopbaan bij de Koninklijke Luchtmacht en heeft daar veel leidinggevende functies vervuld. Voor hem stond een goede relatie met de mensen daarin centraal. Hij werkte o.a. enkele jaren bij een opleidingsschool. Daar gaf hij leiding aan een groep docenten en stond hij ook zelf voor de klas. Na het afronden van zijn rechtenstudie op de Universiteit van Nijmegen, heeft hij als jurist diverse functies bekleed. Zijn laatste functie was in de beleidsstaf van de Minister van Defensie.

In 2005 heeft hij het roer radicaal omgegooid. Hij nam ontslag en nam zich voor alleen nog dát te doen waar hij blij van wordt. Dit wilde hij ook voor andere mensen mogelijk maken. Hij heeft zich daarom o.a. verdiept in de energetische psychologie en in April 2014 heeft hij  Zensationeel Leven opgericht. Van hieruit begeleidt hij kinderen en volwassenen om meer bewust te worden van hun eigen potentie en los te komen van gedachten en patronen die belemmerend zijn. Zijn motto is ‘travel light’; omarm het goede en laat los wat je in de weg staat.

Hij heeft verschillende vechtsporten beoefend, waarvan Aikido als laatste. Dit sprak hem met name aan omdat het daar gaat om balans, verbinding en het managen van energie. Ook is hij fervent Qigong beoefenaar. Verder is hij o.a. PSYCH-K facilitator, Rots en Watertrainer en Quatum Touch beoefenaar. Met deze achtergrond gecombineerd met zijn ervaring als leidinggevende, coacht hij ook executives.

Hij heeft ruime ervaring in het overdragen van kennis, waarbij de begrippen verbondenheid, ontspanning en plezier centraal staan.

Sinds 2014 werkt hij samen met Karin Karis van Ki to change. Samen hebben zij de training ‘Meester over jezelf’ ontwikkeld en inmiddels hebben meer dan 450 docenten de basis- of meerdaagse training gevolgd. Daarnaast werkt hij als trainer/coach voor Alberdingk Thijm Scholen Daar is hij betrokken bij de faalangstreductie trainingen en begeleidt hij teams, docenten en leerlingen met het doel ze meer in hun kracht te laten zijn.

Relevante opleidingen/ervaring:

Rots en Water trainer (Basistraining, training voor meisjes en vrouwen, training basischoolbreed en training voor kinderen met autismespectrum-stoornissen)
Spring Forrest Qigong healer Level 1 en 2
Spring Forrest Qi-ssage
Quantum Touch beoefenaar
Psych_K FacilitatorFaalangstreductietrainer
Weerbaarheidstrainer
Docentencoach